Avdødes digitale liv

Hva skjer med de digitale sporene på internett når vi dør?

Trenger du hjelp til å endre eller slette en Facebook profil? Opprette en minneside, eller endre en eksisterende Facebook profil til en minneside?

Det kan være behov for å rydde opp ved å slette, endre eller ta vare på for eksempel profiler på sosiale medier, bilder, blogginnlegg, personlige tekster eller andre personlige spor.

EraseMe International har kompetanse på digital kartlegging. De kan gi deg en oversikt over avdødes digitale liv. En kartlegging gjort av EraseMe er et utgangspunkt for å kunne avslutte brukerkontoer, slette personopplysninger og fjerne uønsket informasjon på internett. EraseMe kan hjelpe til med denne delen av jobben.

EraseMe-kartlegging

For å slette en avdød Facebook-brukers profil:

Hvis du ønsker å slette en avdød Facebook-brukers profil fullstendig, er det dette skjemaet du skal fylle ut:  Skjema

Fyll ut skjemaet på denne siden, og vær spesielt obs på feltet «E-postadressene som er oppgitt på brukerkontoen». Dersom ingen e-postadresse er synlig på den aktuelle profilen, kan du bruke «unknown@facebook.com».

Det er også viktig å fylle ut feltet merket «Request to remove account, special request, or question» med at du ønsker at profilen blir slettet. Dessuten må du i dette skjemaet laste opp en digital kopi av en dødsattest. Pass på at avdødes navn fremkommer tydelig.

Sletting av profiler og kontoer

Nettsteder krever gjerne dokumentasjon av dødsfallet i form av dødsattest eller dødsannonse, samt på slektskapet, for å foreta slettinger.

Nettsteder som slettmeg og nettvett gir veiledning i dette uoversiktlige landskapet.