Haugvegen 2, 6015 Ålesund
Vakttelefon alle dager, hele døgnet: 
70 16 92 20

Dødsfall i utlandet

Ta kontakt med avdødes forsikringsselskap og nærmeste norske ambassade eller konsulat, eventuelt UD i Norge.Hvis avdøde hadde reiseforsikring, vil forsikringsselskapet sørge for hjemtransporten. Kostnadene dekkes av forsikringen.Hvis avdøde ikke hadde reiseforsikring, må de pårørende selv dekke kostnadene.Ta gjerne kontakt med oss for råd og veiledning.

Ved dødsfall i Norden og Storbritannia, Svalbard, Jan Mayen og norske bilandAlfa Begravelsebyrå kan bistå med transport av avdøde til hjemsted i Norge.Hvis avdød var folkeregistret i Norge og medlem av Folketrygden, dekker NAV utgiftene til hjemtransport.Ta kontakt med oss for nærmere informasjon

Ved dødsfall utenfor Norden og Storbritannia, Svalbard, Jan Mayen og norske biland;

Hvis avdøde hadde reiseforsikring

Ta direkte kontakt med forsikringsselskapet eller ring SOS International.SOS International samarbeider med de fleste forsikringsselskaper i Norden og har en døgnåpen alarmsentral. Der får du god hjelp og veiledning. SOS International sørger for at avdøde blir transportert til hjemlandet.Alle transportkostnader dekkes av reiseforsikringen.

Hvis avdøde ikke hadde reiseforsikring

Ta kontakt med stedets norske ambassade eller konsulat, eventuelt UD i Norge.Vi i Alfa Begravelsesbyrå kan bistå med transport av avdøde hjem til Norge.Pårørende må selv dekke transportkostnadene. Forsendelse av urne, kan være billigere enn forsendelse av avdød i kiste.